Document

بازگشت

زمان مطالعه : ۱ دقیقه و ۱۴ ثانیه

سندرم پای بیقرار (Restless Legs Syndrome)

4cc2465a38d2386897310e79ea455c06.webp

سندرم پای بیقرار یک اختلال شایع نورولوژیک مرتبط با خواب می باشد که با احساس اجبار درونی برای حرکت پاها، اکثرا همراه با احساس حسی ناخوشایند ( اغلب در ساق پاها ) به صورت احساس درد، سوزش، مورمور، کشش یا حرکت حشرات روی پوست مشخص می شود.

از نکات تشخیصی در مورد این علائم تشدید آن در زمان استراحت و بی حرکتی خصوصا در هنگام غروب یا شب و بهبود علائم به صورت کامل یا نسبی با حرکت دادن اندام و شروع فعالیت می باشد.

سندرم پای بیقرار منجر به مشکل در شروع خواب فرد می شود و با توجه به اینکه در ۸۰ درصد موارد همراه با حرکات متناوب (پریودیک) پاها در خواب است می تواند تداوم خواب را هم دچار مشکل کند و منجر به کاهش کیفیت خواب و زندگی فرد شود.

تشخیص این اختلال خواب بعد از مصاحبه بالینی با بیمار داده میشود. در موارد خاص نیاز به انجام تست خواب (پلی سومنوگرافی) برای کنار گذاشتن سایر اختلالات خواب و مشاهده حرکات پریودیک پاها حین خواب است.

با توجه به همراهی بالای سندرم پای بیقرار با کمبود ذخیره آهن حتما نیاز به بررسی و مصرف مکملهای دارویی آهن در صورت نیاز می باشد.

مصرف بعضی داروها مانند داروهای ضد افسردگی، کافئین، سیگار، الکل تشدید کننده علائم هستند.

در مقابل داروهایی که علائم را تسکین می دهند شامل داروهای دوپامینرژیک مثل پرامیپکسول، آلفا دو دلتا لیگاندها مثل گاباپنتین، بنزودیازپینها مثل کلونازپام می باشند. 

اخیرا در مطالعات به نقش سندرم پای بیقرار در ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی مثل فشار خون بالا، سکته های قلبی و مغزی اشاره شده است.

در صورتی که شما هم علائم سندرم پای بیقرار را دارید برای تشخیص و درمان به فوق تخصص اختلالات خواب مراجعه کنید.

مقالات پیشنهادی

tired-woman-having-break-fast-sahur-morning-muslim-wake-up-early-to-have-breakfast-fasting-month-concept-ramadan-252937910.jpg
خواب در ماه رمضان (Sleep in Ramadan)